Na jarenlange leegstand is het voormalige Beddenhuis, ontworpen door Frits Peutz, ontwikkeld tot studentencampus met 141 zelfstandige woonunits. De verwachte nieuwbouw, op het nu nog braakliggend terrein, bevat naar verwachting ruim 200 studio’s.

Dynamiek in onze stad

Door de centrale ligging van de studentencampus wonen er studenten die studeren aan verschillende onderwijsinstellingen in de (nabije) omgeving. De gemeente is verheugd met de komst van de studentencampus. Doordat we met verschillende onderwijsinstellingen in gesprek zijn over een verhuizing naar ons centrum, is het belangrijk om voorzieningen voor deze studenten te treffen. Onderwijs in het hart van een stad zorgt voor meer reuring, voor meer mensen die er werken en verblijven, voor meer dynamiek.

Nieuwbouw

Naast het opgeknapte beddenhuis, wordt er door de ontwikkelaar gewerkt aan een uitbreiding van de campus. Hiervoor lopen nu de vergunningsprocedures. Wilt u meer informatie over de Live and Be studentencampus? Neem dan vooral een kijkje op hun website.