Hieronder bekijkt u het laatste nieuws over Heerlen-Centrum.

 • Nieuwe stadsmarketingorganisatie Heerlen

  Heerlen heeft een bijzonder verhaal. Veranderen en aanpassen behoren tot haar kernkwaliteiten. Of het nu gaat over explosieve groei of snelle neergang: Heerlen is vastberaden, veerkrachtig en creatief. Op ruwe Heerlense grond komen experiment, vernieuwing en pioniersgeest tot bloei.

 • Dag van de Bouw op de Promenade

  Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni is het mogelijk om een kijkje te nemen op de bouwplaats van de Promenade in Heerlen. De plek waar grijs en grauw plaatsmaakt voor natuur en ontspanning. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

 • Toonaangevend bureau DELVA Landscape Architecture | Urbanism aan het werk voor Heerlen

  Heerlen werkt aan een stad waar inwoners zich thuis voelen en bezoekers graag verblijven. Een plek waar iedereen kan genieten van een aangename, hoogwaardige en groene openbare ruimte. DELVA Landscape Architecture | Urbanism gaat hierbij helpen. Dit toonaangevende bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw zal advies geven en ontwerpen maken voor de openbare ruimte in het centrum, passend bij de identiteit en groene ambities van Heerlen.

 • Internationale Schakelklas voorlopig naar Putgraaf 188 in Heerlen

  Voor kinderen van 12 tot 18 jaar, die pas in Nederland zijn of nog onvoldoende Nederlands spreken, is er de Internationale Schakelklas (ISK). Vanwege ruimtetekort op de huidige locatie, het voormalig Romboutscollege in Brunssum, worden de leerlingen als tijdelijke oplossing ondergebracht aan de Putgraaf 188 in Heerlen.

 • Een derde van locatie beoogde huisvesting Zuyd in bezit gemeente

  Om de beoogde voorkeurslocatie voor Zuyd Hogeschool mogelijk te maken, spreekt de gemeente Heerlen met de vastgoedeigenaren van de panden in het blok Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat. Die gesprekken werpen hun vruchten af: binnenkort koopt de gemeente weer twee nieuwe panden aan.

 • Tweede editie Stad-als-Speeltuin-Dag

  Heerlen-Centrum laat zich opnieuw van haar meest speelse kant zien tijdens de tweede Stad-als-Speeltuin-dag op zaterdag 25 mei.

 • Heerlen lanceert eerste middeleeuwse route met prachtige verhalen

  Wie weet dat de Schelmentoren vroeger een woontoren was en dienstdeed als gevangenistoren tijdens de periode van de bokkenrijders? Met een route van 3,2 kilometer krijgt de deelnemer de unieke kans om het middeleeuwse verleden van Heerlen opnieuw te beleven aan de hand van fascinerende verhalen.

 • Staatssecretaris Gräper bezoekt Heerlen

  Afgelopen maandag was staatssecretaris Cultuur en Media, Fleur Gräper, in Heerlen voor een werkbezoek. Tijdens haar bezoek toonde zij onder meer belangstelling voor de brede betekenis die cultuur voor een stad en haar inwoners kan hebben.

 • Extra groen in Heerlen-Centrum

  De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken.

 • Zwemmen in Heerlense kerk komt steeds dichterbij

  Een nieuw te bouwen zwembad in de leegstaande Sint-Franciscus van Assisiëkerk aan de Laanderstraat in hartje Heerlen. De haalbaarheid van die gedroomde én gedurfde combinatie heeft de gemeente de afgelopen maanden onderzocht. De eerste resultaten zijn veelbelovend.