Door het grote succes van de afgelopen jaren was de zaal van de Nieuwe Nor te klein geworden. Sinds maart 2022 is de concertzaal uitgebreid, is de nieuwbouw klaar en heeft de Nieuwe Nor opnieuw haar deuren geopend.

De Nieuwe Nor is een platform voor het beleven en vernieuwen van populaire cultuur in Parkstad. De basis van de platformfunctie vormt het presenteren van concerten en dance-avonden. De Nieuwe Nor biedt een breed programma aan voor vrijwel iedere popmuziekliefhebber in de regio, van jong tot oud. Ook is er aandacht voor andere uitingsvormen die behoren tot de populaire cultuur, van beeldende kunst tot lifestyle.

Activiteiten Nieuwe Nor

In maart 2022 opende de nieuwe, grote zaal van de NIEUWE NOR, aan de Pancratiusstraat in Heerlen. Hiermee verdrievoudigt de capaciteit en is er in de twee zalen gelijktijdig plaats voor in totaal ruim duizend bezoekers. Naast de nieuwe grote zaal zijn ook de logistieke en publieksfaciliteiten van de huidige (kleine) zaal verbeterd en klaargemaakt voor de toekomst. De locatie is een openbaar toegankelijke hotspot voor creatievelingen, waarbij ook overdag gebruik kan worden gemaakt van de professionele faciliteiten en er ruimte is voor ontmoeting.

De Nieuwe Nor beperkt zich bij het organiseren van activiteiten niet tot haar eigen locatie; er is sprake van een flexibele organisatie die programma daar presenteert waar dat het beste tot haar recht komt. Van kleine, intieme concerten in een kapel tot grote festivals in de openlucht. Daarbij staat de Nieuwe Nor midden in het Heerlense culturele veld en is het een enthousiaste samenwerkingspartner voor andere organisaties.

Tenslotte maakt de Nieuwe Nor zich sterk voor talentontwikkeling op het podium en achter de schermen. Als platform voor lokale artiesten door hen zichtbaar te maken via media-kanalen en zo veel mogelijk podiumkansen te bieden. De organisatie helpt popmuzikanten uit Parkstad die talent en ambitie tonen verder door hen talentontwikkelingstrajecten aan te bieden. Het ondersteunen van talent achter de schermen is minstens zo belangrijk, van vrijwilligers tot (aankomend) professionals. Dit gebeurt o.a. via structurele samenwerkingen met bestaande (praktijk)opleidingen en het bieden van leerwerkplekken en stages.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de vernieuwde Nieuwe Nor? Bekijk dan ook hun eigen website en de website van onze partner IBA Parkstad.