Van een stenig plein naar een fijne, groene duurzame plek. Mét ruimte voor ontspanning, beweging en evenementen. Hier ga je graag naar het  Parkstad Limburg Theater voor de mooiste en leukste voorstellingen.

Het stenige plein straalde weinig warmte uit. Letterlijk overigens wel, want door het vele steen kon het plein de warmte in de zomer niet kwijt. Een reden om er niet lang te verblijven. We hebben van dit plein een plek gemaakt waar het wel prettig is om te zijn. Met veel groen en fijne plekjes om even te zitten, maar met voldoende ruimte voor evenementen. Het vele groen zorgt ook voor verkoeling in de zomer waardoor het wel aangenaam is om naar een voorstelling te kijken of met iemand af te spreken. Daarbij is het plein duurzaam door hergebruik van materialen en gebruik van duurzame materialen. Het plein is in september 2022 opgeleverd.

En meer...

  • Archeologische vondsten

    Als we tegenwoordig aan Limburg denken, komt natuurlijk als eerste het heuvelland in ons op. Toch was er een tijd dat Heerlen aan zee lag. Tijdens graafwerkzaamheden aan het Burgemeester van Grunsvenplein zijn daarvan de resten aangetroffen.

  • Resultaat Burgemeester van Grunsvenplein

    Het Burgemeester van Grunsvenplein is inmiddels officieel geopend en veranderd in een aantrekkelijk, groen evenementenplein. Bekijk hier het resultaat!