De Royal is een van de parels van ons centrum. Aansluitend op het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw een meer hedendaagse invulling. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de Royal aan de binnenkant gerenoveerd.

Royal-Rivoli is wat de Amerikanen een landmark noemen, een monumentaal herkenningspunt in de stad. Eén van de parels van ons centrum. Aansluitend op het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw een meer hedendaagse invulling. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de prachtig gerestaureerde Royal met sfeervolle filmzaal aan de binnenkant gerenoveerd. Een perfecte locatie voor meer dan film: denk aan het organiseren van evenementen of voor onderwijs. Zo wordt de nostalgische broedplaats voor filmcultuur en creativiteit in ere hersteld naar een toekomstbestendig gebouw met als thema Beeld & Geluid. 

Voortgang

Op 12 december 2022 is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden: het inrichten van het bouwterrein voor de deconstructie en sloop van de bestaande Maxim en Rivoli. Beeldbepalende elementen zijn gedemonteerd en elders opgeslagen om later opnieuw te gebruiken.