Waar eerst leegstaande kantoren en winkelruimtes stonden, bouwt VOC nieuwe fraaie stadswoningen en appartementen. Wij zorgen voor een fijne groene omgeving.

Ruimte voor wonen, groen en ontmoeting

De herontwikkeling van het Schinkelkwadrant-Zuid - het gebied tussen Promenade, Geerstraat, Schinkelstraat en Honigmannstraat - is één van de beeldbepalende projecten binnen de transformatie van Heerlen-Centrum. Het gebied gaat de komende tijd dan ook flink op de schop. Er komt ruimte voor nieuwe woningen in een groene parkachtige setting. Ook wordt de nu nog grijze Promenade II omgevormd tot een bredere, levendige groene straat met bomen en planten.

Mix aan appartementen en stadswoningen

De woningen worden ontwikkeld door ontwikkelaar VOC. Directeur Miriam Jongen: “We hebben het gebied omgedoopt tot PromenadePark. Hier komt een mix van 98 nieuwe woningen, gelegen tussen het groen. We gaan appartementen en stadswoningen bouwen, voor jong en oud, en in verschillende prijscategorieën. Daarbij is er veel aandacht voor ruime buitenruimtes, zodat je in de stad woont én tegelijkertijd ook prettig buiten kunt vertoeven.”

Meer informatie over de appartementen en stadswoningen? Kijk op de website van PromenadePark.